Valentin Yadashkin

tisdag, 5 mars, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Paris modevecka är en intensiv arbetsvecka. Intrycken från visningarna skall sorteras och analyseras, resultatet blir sedan en rapport om vad som ”komma skall” vad gäller trender/färger/silhuetter/referenser. En rapport jag skickar iväg till Svenska Moderådet för vidare distribution till alla deras kunder/medlemmar. Det gäller att snabbt hitta och se ett antal huvudlinjer i vad som presenteras. Igår var jag som jag tidigare nämnt på ryssen Valentin Yadashkins visning på lyxhotellet Westin, faktum är att de olika miljöerna man får se i samband med visningarna, ibland konkurrerar ut kollektionerna. Här gick lyxen hand i hand. Valentin Yadashkin kommer nog inte hamna i min rapport, den ryska lyxen är inget som direkt har en marknad i Svedala. Men visst är de vackra, alla dessa snöprinsessor! Och vilket hantverk, rena rama haute couturen i vissa fall. Eftersom granntanterna nyligen gjort Moskva, förstås vi också att det österut verkligen finns kvinnor som har en garderob där lyx av detta slag hör hemma. Själv nöjde jag mig idag med att köpa bästa strumpbyxan, finns på Monoprix. 10 euro för tre par. Känner mig väldigt nöjd.

Kommentera