Hôtel Particulier

torsdag, 28 februari, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Sommaren 2007 öppnade denna hemlighetsfulla lyxpärla till hotell. Ett före detta privatpalats inbäddat i en vacker liten park uppe bland Montmartres kullar. Faktiskt så undanskymt och diskret att det är lätt att missa. Ingången sker via en liten port i staketet som omgärdar trädgården, i gränden som binder samman rue Lepic med Avenue Junot. Sviterna kostar ungefär 290 euros/natt. Hotellet är litet och inrett med en blandning av nytt och gammalt, men av högsta kvalitet. Här möts Arne Jacobsen och Mies Van der Rohe, och betydligt äldre föregångare. I varje rum finns konst av samtida namn. En riktig liten pärla. Här kan man leka prins eller prinsessa för en helg.

 

Hôtel Particulier. 23, avenue Junot, 75018 Paris. Tél: +33 (0)6 07 99 24 88 
www.hotel-particulier-montmartre.com
 


Kommentera