Paris – Vietnam

tisdag, 12 februari, 2013 av Karina Ericsson Wärn

 

Paris-Vietnam 

98 avenue de Choisy, 75013 Paris

Métro: Tolbiac

Om mina favoriter i Europas största Chinatown i 13e har jag berättat förut. En krog som dock bör nämnas är den populära ”Paris Vietnam” som drivs med stor effektivitet av Madame Lan vars soppor är berömda över hela, ja, om inte Paris – så åtminstone halva. Madame Lan, som är vänligheten själv, kom till Frankrike 1975 och öppnade sin restaurang 1994. Glest i plånboken? Hoppa över både förrätt och tankar på efterrätt, ta bara en soppa. Jag lovar, det räcker. pho Bac för 7.40 Euro är paradsoppan. Tillåter vädret, är det fint att sitta ute på terassen, det vill säga trottoaren, och studera alla förbipasserande. Fast samtidigt lite synd, för den gulddekorerade miljön med blomster, buddhastatyetter och små altare i hörnen är en upplevelse i sig.

Kommentera