Marcel Duchamp & BHV

söndag, 10 februari, 2013 av Karina Ericsson Wärn

B.H.V – Bazar de l’Hôtel de Ville

52 rue Rivoli, 75001 Paris 

Métro: Hôtel de Ville

Vad det här varuhuset saknar i charm (och det är en hel del) uppvägs av dess utbud – och historik. Varuhuset öppnade 1856 och  hör av bara den anledningen till en av shoppingkulturens monument. Det finns förstås många historier om BHV, det sägs bland annat att det var här konstnären Marcel Duchamp köpte sina readymades. BHV är ett oumbärligt mecka för den som renoverar sin lägenhet, gillar att pyssla, kanske har ett gammalt stengolv, eller vill ge sig på att laga skorna själv och kanske byta kökskranens packning. Allt för fixaren finns i källarvåningen, och även om du är född med tummen i hand så är den värd ett besök. Kolla särskilt in avdelningen med arbetskläder! Och, har du eller tänker bli med vovve – så finns här allt du behöver, till en spottstyver jämförelsevis mot vad du behöver betala i specialbutikerna. Här har jag köpt en ursnygg beige canvasväska för vovven att flyga i (som förstås uppfyller måttbestämmelserna) samt matskålar som kostade en tiondel av vad man ville ha betalt på Quai de la Megisserie. Missa inte fiket byggt som en gammal verkstad!

Kommentera