Risotto

onsdag, 6 februari, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Usch vilket väder. Dags för lite tröstmat. Ikväll blir det en vegetarisk risotto gjord så här:

Lägg torkad svamp i blöt, i vin eller grönsaksbuljong.

Tärna ett par morötter smått, stek tärningarna mjuka i olivolja. Salta lätt. Ha över lite finhackad vitlök och någon örtkrydda. Ställ åt sidan.

Finhacka en eller två gula lökar. Stek mjuka i olivolja tillsammans med ett par dl risottoris (carnaroli blev det idag).

Häll sedan på vätska, en deciliter i taget. Rör. Addera ny vätska när den tidigare nästan kokat in. Växla mellan vitt vin och grönsaksbuljong. Rör, rör, rör.

Häll av svampspadet i risottoriset. Stek svampen. Häll svampen i risotton. Ta vara på smakerna i stekpannan, vispa ur den med buljong som du sedan häller i risotton.

Häll i morötterna.

Tillsätt vätska. Rör. Tillsätt vätska. Osv.
När risottoriset känns klart öser du i en dl buljong till och rör ner ett par nävar parmesan. Smaka av.

Klart!

20130206-190246.jpg

20130206-190301.jpg

20130206-190313.jpg

20130206-190324.jpg

20130206-190333.jpg

Kommentera