Goda adresser i Paris

onsdag, 30 januari, 2013 av Karina Ericsson Wärn

 

 

Le Grand Vefour
17, rue Beaujolais, 75001 Paris
Tél: 01 42 96 56 27
Métro: Palais-Royal

Om du är på humör (och har plånbok som räcker till) så varför inte boka Victor-Hugos bord? Grand Véfour är en historisk institution, liksom adressen, under Palais-Royals arkader. Flott, urfranskt, fint och förnämt. Och gott. Och svindyrt.

 

Le Train Bleu
Gare de Lyon, 75012 Paris
Tél: 01 43 43 09 06
Métro: Gare de Lyon

Storslagen kulturminnesmärkt Belle-Epoque restaurang som invigdes i samband med världsutställningen 1901. Här åt Coco Chanel. Cocteau, Dali och deras vänner. Traditionellt franskt kök till rimliga priser. Fantastisk atmosfär – och service. En tidsresa.

 

L’Ambroise
9, place des Vosges, 75004 Paris
Tél: 01 42 78 51 45
Métro: Saint-Paul

Den här lyxkrogen är egentligen fejk, när det gäller att vara tiden trogen. Inredd som ett venetianskt palats är det lätt att tro att historiens vingslag sitter i väggarna. Men, det hela är en skicklig iscensättning daterad 1986. Nivån på gastronomin är lika hög som priserna. Vad sägs om förrätten ”foie gras rôti glacé au caramel d’oignons et ses fanes et navets confit” för 85 Euro, följt av ”poulette au beurre d’estragon et ses girolles à la crème” för 180 euro. Ska man äta här får man hyra en väska.

 

Chez Paul
13, rue de Charonne, 75011 Paris
Tél: 01 47 00 34 57
Métro: Bastille

Rue de Charonne är ett trevligt shoppingstråk. Är jag i kvarteret lunchar jag gärna hos Chez Paul, och så gör även min vovve Kim som får smaka av deras goda entrecôte. Köket är traditionellt franskt, och inredningen är som hämtad ur en gammal Maigret rulle. Avskavd patina, zinkdisk, linneservetter (viktigt!) och inredning som delvis påminner om ett tåg. Matcha gärna lunchen med ett besök hos Isabel Marant, vars första butik ligger tvärs över gatan. Helt vanliga plånboksvänliga priser.

 

Bilderna tagna hos Chez Paul.

Kommentera