Män dubbelt så bra

tisdag, 15 januari, 2013 av Karina Ericsson Wärn
Apropå granntanten Camillas artikel om det här med lika lön. Raderna nedan är ett citat från dagens Svenska Dagblad/Näringsliv, skrivna av reporten Therese Larsson. Är männen dubbelt så bra? Eller har de så ömtålig hy att de alla i smyg har guldbadkar hemma?
”De manliga chefekonomerna leder löneligan. Är det någon som är förvånad? Di.se har gjort en genomgångav vad landets tyngsta chefekonomer tjänar, och i toppen hittar vi – två män. Handelsbankens Jan Häggström tjänade drygt 4,5 miljoner 2011, följd av SEB:s Robert Bergqvist som drog in strax över tre miljoner i lön samma år.De minst lika profilerade kvinnliga ekonomerna, Annika Winsth på Nordea och Cecilia Hermansson på Swedbank tjänade i sammanhanget ”låga” 2,1 respektive 1,8 miljoner kronor.”

Kommentera