Secondhand från Uppsala till Sollentuna

onsdag, 9 januari, 2013 av Camilla Thulin

Vi har gjort den stora svängen idag. Besökt de religiösa samfunden olika secondhandbutiker, som enkom har varor som är givna som gåvor. En underbar verksamhet. Kamraterna vi besökt är Myrorna – Frälsis, Emmaus – en partipolitiskt och religiös obunden organisation som grundades av en präst i Frankrike -49, Helping Hand – Livets Ord och Läkarmissionen – Pingstkyrkan. Själv har jag handlat i dessa butiker i 40 år och fortsätter som ni märker. Som kvalitets bög, så är det något svårare att hitta riktigt bra kläder idag, eftersom nutidsmänniskan sedan 80-talet mest köpt en massa skräp. Tidigare 60-tal och bakåt var inte plagg skräp som idag. För 40 år sedan gjorde man kläder med avsikt att de skulle hålla ett tag och så är ju inte fallet nu. Idag handlar det mer om slit och släng för gemene man och att det är fint att byta kläder hela tiden. Tyvärr är jag helt emot det systemet av alla möjliga orsaker. Förr kunde man hitta kvalitets konfektion, idag ytterst sällan. De flotta tanterna med kvalitets kläder lämnar in dem till kommissions butikerna istället, helt rätt, för där prissätts varorna korrekt, blir billiga för oss kunder och tanten får en slant. Idag har vi inte direkt fyndat så mycket till vår show, men vi har hittat ett och annat. Det som slår mig är att Myrorna har en extremt hög prissättning som känns väldigt inkompetent, mer vad någon personal privat tycker, trist på en så bra verksamhet. På Myrorna går det inte ens att pruta några kornor om man upptäcker att ett plagg är totalt felmärkt, p.g.a att chefen och HK misstror personalen att stoppa pengar i egen ficka. I de andra butikerna går det att resonera om priset ibland, om vi tycker att det är fel. Myrorna skulle kunna sälja mer med bättre priser. De andra organisationerna har relevanta priser. Vi har haft en bra dag och jag hoppas att när vi hänger upp allt att vi får en form på det hela. Anders och jag har gjort detta många gånger  förr och de brukar ge sig och bli topp till slut.Det är alltid lika jobbigt och svårt att börja med något nytt.

Helping Hand i Uppsala city, med en extremt trevlig ung dam i butiken

Shopping och packning

Myrorna, Uppsala city med tok för dyra priser och underlig märkes shopping

Sofia packar i favvo kassen

Den rara Emmaus butiken i Uppsala

Helping Hand, Livets Ords head boutique, trevlig personal och bra priser, men lite rädda var i ändå.

Shopping

Vi är också lite trendiga

Läkarmissionens secondhand ligger i ett öde Arlandastad, i källaren på HK. Vi hade önskat se frikyrkopastor Stanley Sjöberg denna mörka vinter eftermiddag. Det hade piggat upp oss med lite Dallas glamm, hehehe….

Shopping

Kommentera