Åldersnoja

onsdag, 9 januari, 2013 av Camilla Thulin

Läste en liten intressant ledare i Svenskan igår om svensk åldersnoja i politiken. I den svenska regeringen finns det bara en person över 60 år, herr Bildt. Vad är det för något? Nu vet inte jag hur många procent av Sveriges befolkning som är 60+ , men den fördelningen måste ju se helt annorlunda ut än regeringens extremt ålders segregerade konstellation. Jag längtar alltid efter Hans Blix och Inga Britta Ahlénius, två super människor i respektabel ålder med extrem erfarenhet och kunskap. Det är verkligen fascinerande att man inte utnyttjar den fantastiska kompetens som finns hos denna grupp. Det förvånar mig att vi fortfarande är så omoderna och efter här.
Trist, jag litar ju mer på en skärpt 70 åring än en klipsk 35 åring. Det kanske är mossigt, därmed inte sagt att jag inte respekterar 35 åringen, men rådet vill jag nog ha från 70+ kamraten.

20130109-091902.jpg

Kommentera