Modevecka i Paris

fredag, 4 januari, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Förbereder mig så smått för en ny hektisk arbetssäsong som sparkar igång i och med Paris herrmodevecka lite längre fram i månaden. Förberedelserna innebär bland annat att jag köper en ny Moleskin anteckningsbok och så en bunt vanliga svarta kulspets Bic (vart tar de vägen?). Checkar också kamerans batterier, laddare och kablage. Inget får haverera, allt måste funka. Inte minst klädseln måste fungera. Vi som jobbart med att notera och dokumentera, och sedan analysera – vad vi ser – springer inte omkring på höga klackar eller i finaste klänningen. Nej, det är praktiskt som gäller. Vilket i mitt fall nu kommer ett bestå av ett par second-hand fyndade skinnstövlar från Pertti Palmroth, pennkjol från Gap varvat med svarta jeans också från Gap. Och sedan kommer det bästa, som överdel bär jag gamla avlagda t-shirts. Låter inte särskilt glammigt, och det är det inte. Men jobbigt är både tålamodsprövande och svettigt. Ena stunden står man ute i regn eller iskyla i evigheter och väntar på att släppas in, i nästa sitter man inomhus (med ytterkläderna på!) i badande i strålkastarljus som ger bastuhet värme. Dessa temperaturväxlingar är ytterst påfrestande. För att inte se alltför tråkig ut lägger jag krut på ögon och mun, samt bär alla mina ringar och ibland kanske en trevlig scarfves. Efter modeveckans slut blir t-shirtarna till skoputstrasor. Så var det med det.

Kommentera