Johan Rabaeus i kjol

onsdag, 2 januari, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Olika falla ödets lotter. Nu har det hänt som så, att jag för ett litet dygn eller två skall vara Johan Rabaeus stand-in. Ja, inte på tiljan (gudskelov) men på ett litet arrangemang på andra sidan Östersjön. Undrar om publiken kommer att notera att det inte är den äkta Johan Rabaeus som kommer stå där tillsammans med Granntanten Camilla? Jag kanske inte borde ha kjol. Nåja, jag har gjort sådant här förr. För inte alltför länge sedan signerade jag Tommy Körbergs memoarer, och det gick hur bra som helst. Att jag lite kort kommer att vara Johan Rabaeus beror nu inte på någon lättja från hans sida. Nej då. Han är upptagen med att stå på scen. När säsongen nu börjar kan ni dels se honom i Lars Noréns Demoner – en med all säkerhet högintensiv föreställning osande av provokation, sex och ren skär ilska. Den spelas på Stadsteatern i Stockholm och du kan köpa biljetter här. Som om det inte räckte med Demonerna är Monsieur Rabaeus också aktuell med Molières Den Girige på Dramaten. Biljetter kan köpas här.

 

Medverkande från vänster till höger: Gustaf Hammarsten (Thomas), Sofia Ledarp (Jenna), Marie Richardson (Katarina), Johan Rabaeus (Frank). Regi: Hugo Hansén.

 

 

Kommentera