Nobel, SVT tanter i frack

onsdag, 5 december, 2012 av Camilla Thulin

Det är spännande nu när SVT visar alla sina flotta Nobel värdar i frack, även kvinnorna. Är vi inte extremt trötta på att den traditionella mans kostymen är finare än den traditionella kvinnokostymen? Frack prylen är redan gjord, det var när konstnärinnan Carouschka Streiffert och hennes fd make Bror Anders Månsson gick på en kungamiddag för en massa år sedan – skandal! Men nu känns det så mossigt, eftersom den vuxna kvinnans kostym mer är traditionellt manlig med kostym i rutan. Vore det inte roligare om de vackra kvinnorna hade klänningar från svenska ateljéer, så att svenska modeskapare som vi ej sett förut får lite svängrum!  Eller ännu härligare om karlarna var utklädda till kvinnor med snygga klänningar och bijouterier. Och så väljer man frack, är det inte tillräckligt med pingviner på Nobel? Trist tycker jag, en evig ivrare för lite glamm på både män och kvinnor. Skärpning SVT, er radikala tanke blev tyvärr platt fall, som sagt det vore coolt om gubbsen hade aftontoiletter.

20121205-094958.jpg

20121205-095011.jpg

Kommentera