Carl Johan De Geer

tisdag, 27 november, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Bild: Parisreportaget publiceras i DN 1967. Foto: Carl Johan De Geer. Modeller: Gunila Axén och Marie-Louise Ekman.

Usch, vem vill gå på möte i det här hemska Stockholmsvädret. Nåja, jobbet måste skötas. Om en liten stund skall jag träffa trevliga unga formgivaren Josefin Gahmberg, som formger Carl Johan De Geers bok ”Vi hade fel””. Boken ges ut av det sympatiska förlaget Orosdi-Back i samband med att Carl Johans bilder i boken ställs ut på Waldemarsudde i Stockholm, februari nästa år. Jag har skrivit texten, och skall nu iväg och kolla bildtexterna, att det är rätt modehus på rätt sida. Bilderna är tagna 1967 i Paris, då Carl Johan De Geer tillsammans med Rebecka Tarschys och Gunila Axén besöker den franska huvudstaden för att skildra haute couturens nedgång och fall. Hur det gick vet vi. Det är därför boken och utställningen fått titeln: Vi hade fel. Nu hoppas jag att jag kommer att ha rätt, så att inte Yves Saint Laurent blir skyldig till att ha skapat Paco Rabannes rymdinspirerade mode, och Dior får skulden för något de inte gjort.

Kommentera