Pod Lososiem, Gdansk – insidan

måndag, 26 november, 2012 av Camilla Thulin

Denna fantastiskt snygga restaurang borde alla inom näringen besöka. Så härligt klassisk, oklanderlig service och utsökt polsk mat. Vi måste alltid återvända dit. Bordsbeställning krävs, gärna en månad innan, via nätet. Krogen har gamla anor, men ägs av en och samma familj sedan 1976. Just denna vecka firade man Sankt Martin och det innebär gåsmiddag. Jag åt därför gåsleverpastej till förrätt och gås med hemgjorda gnocchi och körsbärssås, till det drack vi ett utsökt Alscace vin från -09. Gå dit om du är i Gdansk, www.podlososiem.com. Här kommer en radda med bilder, bara för att jag tycker att det är så snyggt.

Ett ljuvligt skåp i hallen, fyllt med en massa silver och Goldwasser.

Den otäcka påven är en sedd gäst man gärna anstränger sig för.

Glasdörrarna in till köksregionen.

Anders myser bakom den gigantiska färska rosen.

En utsökt gåsleverpastej.

Keramik dekorationer utmed väggen, förställande fiskar, väldigt snygga.

 

Huvudrätten, anka med gnocchi.

 

 

 

 

Även Maggie var här och dinerade flott.

 

 

Kommentera