Inte så haute

tisdag, 20 november, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Hittar en lokaltidning på pågatåget mellan Tomelilla och Malmö. Ser att det kommer ett program i teve ikväll om svensk haute couture och designern Fadi el Khoury. Konstigt. Det första finns inte. Haute couture finns enbart i Frankrike, vem som får äran att kalla sig haute couture designer bestäms av ett syndikat med anor från 1800-talet. I Sverige har vi alltså enbart couture (det här kan man läsa mer om i min bok Modebibeln). Fadi el Khoury är alltså inte en haute couture designer, då syndikatet ej känner till honom, eller erkänt honom. Möjligen skulle han kunna vara en couture designer, men tyvärr sägs det att hans plagg inte har den kvalitet som krävs. Än värre är att han inte betalar sina fakturor, utan blåser de som han anlitat. Not so haute.

20121120-150031.jpg

Kommentera