Kläder sökes!

onsdag, 14 november, 2012 av Karina Ericsson Wärn

 

På andra sidan nyåret kommer Waldemarsudde i Stockholm att visa en rolig utställning av och med Carl Johan De Geer som handlar om när den franska exklusiva haute couturen var på väg att tvärdö. Det var i alla fall vad Carl Johan De Geer, Rebecka Tarschys och Gunila Axén var övertygade skulle hända, och for till Paris 1967 för att skildra dödsryckningarna. VI HADE FEL heter den kommande utställningen, till vilken det ges ut en bok av Carl Johan De Geer och mig (Orosdi Back förlag). Waldemarsudde planerar nu att parallellt med Carl Johan De Geers minst sagt nydanande fotografier från Parisresan visa lite kläder från när det begav sig, och söker därför haute couture-plagg från 1960-talet för inlån till sin utställning som kommer att pågå mellan 16/2 och 28/4, 2013. Ruvar där någon skatt i garderoben som borde få komma ut och visa upp sig? Vänligen kontakta då projektansvarig Catrin Lundeberg: c.lundeberg@waldemarsudde.se, Telefon 0709 754707.

Bilden är tagen av mig. Backstage, Chanels haute couture visning januari 2006.

Kommentera