Call Girl = filmhallick

söndag, 4 november, 2012 av Karina Ericsson Wärn

I en glossig gratisbilaga som kom med dagens morgontidning kunde man läsa om den svenska filmen Call Girl. Filmen är säkert jätteintressant, och bra. Artikeln tog upp hur fler av de som varit inblandade i filmens tillblivelse önskar sig att den kommer leda till att debatt uppstår om de unga tjejer och killar som idag utnyttjas på olika sätt. Och det är ju lovvärt. Fast man bör inte kacka i eget bo, och det tycker jag Call Girl-gänget gör. En mig mycket närstående ung dam erbjöds en statistroll i filmen. I erbjudandet ingick att denna då 17 åriga knopp skulle åka till Göteborg en vecka, på egen bekostnad. Hon skulle själv hitta någonstans att bo i en vecka, och bekosta boendet själv. Arvodet var inte lågt. Det fanns inte överhuvudtaget. Då den unga damen tvekade, lockade Call Girl gänget med att hon minsann hade en replik. Eller två. Repliker som kunde bli entrén in till filmens gnistrande värld. Call Girl har fått ett enormt stort filmstöd (jättebra) och borde vara mer konsekventa vad gäller tanke och handling. Nu blir Call Girl i mina ögon en film gjord av hallickar.

Kommentera