SJ och hund

fredag, 2 november, 2012 av Camilla Thulin

Idag är Johan och jag påväg till Alvesta och Smålands Kulturfestival. Ett jätte kul arrangemang av kulturchefen och barocksångerskan Susanne Ryden. Jag och Gunnar Kaj – den famösa Nobel florist konstnären – ställer ut kostymer och blomster arrangemang på Huseby Bruk. Ikväll och imorgon kväll har vi ett gemensamt seminarie där vi talar om Nobel och annat. Johan ska prata om Strindberg i Lammhult. En kul helg. Det är alltid roligt att komma utanför Stocholm och träffa resterande 8 miljoner invånare. SJ är som vanligt eleganta. Hundutrymmet på tåget är som ett bagageutrymme i 2:a klass, eftersom hundar ej får åka 1:a klass. Johan tror inte att det är sant, för varenda karl som reser där har kärring, barn, hund, katt och kanin. Däremot i 2:à klass reser rara småbarns mödrar med allergiska barn och de är dessutom tvungna att passera Mysan. Var är det för ett hänsynstagande? Har rest med SJ i 25 år med hund och inget händer. På X2000 är det bäst. 16 hundplatser strategiskt placerade intill bistro vagnen. Det är ett jävla spring med alla som ska fika, rädda 35 åriga pappor med småbarn, som ber oss 10 hundägare flytta på våra mer eller mindre stora hundar som ligger i gångarna och ej får plats. Om jag hade fått sitta i 1:a klass med mat hade ingen blivit störd, för där sitter alla still och varenda man har hund där inne. Varför inrättar inte SJ en allergivagn som är special designad för barnfamiljer och allergiker, för s det är nu respekterar man verkligen icke känsliga individer. De är tvungna att kliva över våra hundar så fort de ska äta lite. Jag undrar vem det är som har tänkt. Ingen är nöjd över det nuvarande systemet. Jag har frågat i 25 år nu…..kanske ska jag behöva tjafsa i 25 år till om jag får leva. Nu har Johan graderat upp sig och reser 1:a klass. Han köpte en liten pappersmugg te för 25 kronor och betalde med kort. Kiosk biträdet hade ingen kort maskin utan betalning sker manuellt och Johan hade inget leg, så han fick hämta en slant ur min ”välfyllda” plånbok. Vädret är vackert och jag har en härlig utsikt, sitter helt ifred utan tjafsande tanter och gubbar. Är dock ändå nöjd, för vi är påväg till något roligt.

20121102-090151.jpg

20121102-090216.jpg

20121102-090227.jpg

20121102-090332.jpg

Kommentera