Soprummet en ständig källa till fynd

söndag, 21 oktober, 2012 av Camilla Thulin

Idag har jag verkligen fyndat i soprummet. skulle slänga lite gamla dagstidningar. Överst i behållaren sticker en broderad bonad fram. Den är vikt med avigan ut. Jag känner igen den. Tror att jag sett den på Indiska för några år sedan. En stor fel och fläckfri bonad eller duk i lapptäcksteknik. Bitarna är gamla handbroderade siden bitar och tygstycken från Indien. När jag vecklade ut den hemma, fattade jag ingenting. Hur hamnade den i soprummet? Har någon av våra underbara grannar blivit helt galen eller drabbats av minimalism. Det spelar ingen roll för jag är så glad att den hamnat i min ägo, här är den mer än välkommen. Kanske den ska få resa till Turkiet. Ett otroligt vackert hantverk. Tack snälla granne att jag hann fiska upp detta mästerverk, innan den stora avfallskvarnen malt sönder den.

Stort broderat indiskt lapptäcke från mitt soprum

Handbroderade små siden bitar

Kommentera