Lottas Hemhjälp

söndag, 21 oktober, 2012 av Camilla Thulin

Idag har jag ägnat fyra timmar åt att rensa och städa vårt källar förråd. Ett riktigt skit jobb, men sådant ska göras också. Eftersom det varit hemsökt av stackars råttor som svultit ihjäl och blivit förgiftade av olika skumdynor och plastsäckar i avsaknad av föda och vatten och ännu värre ett gäng flygande mal har ju som sagt även tagit sig in. Allt på grund av en misskött restaurang som ligger på gatuplanet. Tackolov är den regimen avslutad och en ny seriös kamrat har övertagit krogen, vilket verkligen märks. Inga mer råttor och malen lyser med sin frånvaro efter min Radar attack för ett tag sedan, tydligen det mest effektiva medlet mot flygande skadedjur enligt experter. Men hur gör man då för att hålla dessa kryp borta för all evighet. Jo, man ringer Lotta, www.lottashemhjälp.se i Nyköping. En gammal kär väninna och kollega. Hon kan allt om matlagning, tvätt, städning, trädgård, snickeri, betong, bilar, pyssel, barn, karlar och annat som gör livet värt att leva. Jag berättar om mina vedermödor, olika flygfän. Lotta lyssnar intresserat under tiden hon packar bilen inför morgondagens jobb och samtidigt som hon grälar med dottern Majken och talar med sin make. Hon säger bara amerikansk röd ceder, det är melodin. Har aldrig hört talas om tidigare, jag som både hör och frågar om allt, pågrund av extrem nyfikenhet. Undersöker saken på nätet, hittar en seriös återförsäljaren med bästa priserna på Öland, www.ullcentrum.com. Där får man fakta om det röda cederträt – juniperus-virginiara. Den växer naturligt i nordvästra USA. Man utvinner en eterisk olja, som är, ekologisk, giftfri och ofarlig för barn och husdjur. Ullcentrums sida hade dessutom många intressanta tvätt tips, fina garner och plagg gjorda i ull, lin och hampa, så gå in och titta. Jag återkommer angående min röd ceder shopping. Och ni som bor i Nyköpimgstrakten, Sörmland, tveka inte att ta kontakt med www.lottashemhjälp.se, för hon löser det mestapå bästa vis. Jag är garant för det.

20121021-220945.jpg

Underbara Lotta, kvinnan som kan det mesta.

Kommentera