Tantmode

söndag, 7 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Granntanterna var ju som bekant på bokmässan i Göteborg och pratade om svensk modehistoria och om det här med stil för vuxna kvinnor. Moderator var den fantastiska (och alltid vansinnigt snyggt klädda) Susanne Ljung, kvinnan med STIL i radions P1. Seminariet har genererat lite olika ting. Bland annat vill Sveriges Televison att granntanterna skriver en debattartikel om det här med mode för vuxna kvinnor. Så nu har mejlen susat fram och tillbaka mellan Turkiet och Götgatsbacken, i arbetet med att få ihop en gemensam text. Det lustiga i kråksången är ju att granntanterna….tycker rätt olika. Rata gärna det svarta efter 45, säger granntanten Camilla. En linje jag inte riktigt är inne på, vilken en titt in i min (minimala) garderob vittnar om. Den är nämligen, med några extremt få undantag, svart. Fast vi har många åsikter som vi delar ner till minsta nanopartikel. Till exempel det här med vikten av att ha rätt underkläder. Det är verkligen A och O. Och ju äldre (och fladdrigare) vi blir, desto viktigare. Nåja, nu är debattartikeln klar. När den är publicerad länkar vi förstås.

Kommentera