Lehna Edwall

torsdag, 4 oktober, 2012 av Karina Ericsson Wärn

Ah! På väg hem till Götgstsbacken stötte jag på snygga välklädda och trevliga Lehna Edwall. Lehna träffade jag i somras under lyxiga omständigheter. Ett jobb på Rivieran föste ihop oss på ett femstjärnigt hotell några dygn. Mycket angenämt. Lehna är kostymör, just nu kan man se hennes arbeten i La Cage aux Folles på Oscars, och i den goda människan i Sezuan på Dramaten. Lehna var en gång i tiden också modedesigner. Hon skapade enkla lyxiga plagg. Första gången jag såg dem, på slutet av 1980-talet, trodde jag aldrig att jag skulle behöva eller vilja klä mig i något annat. Men så blev det ju inte. Ikväll har jag dragit på mig en av Camillas klänningar. Använder dem dygnet runt, även som pyjamas.

20121004-192438.jpg

20121004-192450.jpg

Kommentera