Katten Sten

måndag, 1 oktober, 2012 av Camilla Thulin

Denna underbara kattpojke Sten bor hos oss i Turkiet, även när vi inte är hemma. Jag räddade honom undan den stora hund döden. Det innebär att en glad och gosig gathund som får mat och är väl omhändertagen jagar katter och biter ihjäl dem. Men nu har vi kastrerat honom, så han är lugnare. De turkiska gatuhundarna är ofta fina hundar och kan vara en labrador, kangal, schäfer. Familjer köper gulliga sommarvalpar, precis som vi köper sommar katter. När det bär av hem till Istanbul eller Ankara tycker man hunden är för stor och jobbig. Hunden får därför ej följa med, utan lämnas vind för våg ute på gatan. Inte så kul. Där vi bor har vi 5 sådana hundar. Som tur är tycker nästan alla våra grannar om hundarna, så de är tjocka och fina, får medicin när det behöver och Foulia vår veterinär kommer om det är kris.
Här kan man gå till apoteket, berätta att en hund blivit biten rejält av en annan dog. Apotekerskan tar genast fram antibiotika som gör hunden fit for fight efter 3 dagar.
Tyvärr är det karantän från Turkiet annars skulle jag ta med en hem.

20121001-133720.jpg

20121001-133855.jpg

20121001-133947.jpg

Kommentera