Ät miljösnällt

torsdag, 20 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

På 5 minuters gångavstånd, åt helt olika håll, har vi två fantasieggande stora butiker vars urval helt och hållet är ”biologique”. Det vill säga miljösnällt, mindre giftigt, samt producerat med tanke på både människor, framtid och miljö. Mer hållbart helt enkelt. Jag rekommenderar verkligen ett besök i någon av dessa butiker vid ett Parisbesök. Låt dig inspireras och få råg i ryggen som kritisk konsument på hemmaplan. Eftersom jag blir alltmer nyfiken på ett mer grönare kök är dessa butiker också stimulerande då de har så många råvaror som inte är animaliska som jag personligen aldrig använt i min matlagning. Men man ska inte vara rädd för att lära nytt och lära om. Självklart har de både kött, fisk och inte minst vin och sprudlande champagne. Vi är ju ändå i Frankrike! De olika mjölsorterna är jag extra intresserad av, har ju redan tagit till mig kikärtsmjölet (se tidigare inlägg om zucchiniplättar).

Den ena butiken heter La retour à la terre och ligger på 1 Rue le Goff i 5e, på en tvärgata nära Pantheon. På sin sajt har man recept att inspireras av (utan lockande bilder dock). Recepten finner du HÄR.

Den andra butiken heter Bio C’ Bon och ligger på 62 Rue Saint-André des Arts i 6e. Även deras sajt bjuder på recept, och med bilder, vilket känns trevligt när man skall slå in på ny matlagningsväg. Recepten hittar du HÄR. 

Kommentera