Söndagsmiddag

söndag, 23 november, 2014 av Camilla Thulin

Det blev en skaldjurspasta idag. Frysta räkor, upptinade i varmt vatten och en färsk hummer fick bli basen. Kokte och reducerade djurens skal i lite vatten, vin och smör – det blir en utmärkt fond. Smälte ihop halva salladslök, vitlök och chili i snäll olivolja. I med små hackade tomater när lök/chiliblandningen smält ihop, låt puttra ihop. Under tiden har skalens fond kokat ihop fint, sila den, helst i en nätsil. Häll i buljongen i tomatblandningen. Låt koka ihop, inga kryddor behövs, smakerna gifter sig fint i ett långkok på svag värme. När såsen kokat ihop, ta av kastrulle från spisen, häll i de skalade räkorna, släng i en ordentlig smörklick, låt stå.
Koka pastan, servera med räksåsen över pastan och toppa med lite hummer. Bon apetite!
image
image
image

image
image

image

image

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+

Kommentera