Pippi och potatis

lördag, 26 oktober, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Ikväll blir det Coquelet, liten kyckling, med hasselbackspotatis, haricot verts, dragonsås och gelé. Jag lägger potatisarna i en träslev när jag skär dem. Då kan man inte skära rakt igenom. Penslar med smör, skjuts in i ugnen på 220 grader. Pensla igen efter 20 minuter. Baka ytterligare 20-30 minuter. Strö över lite ströbröd sista kvarten.

Småpippisarna fyllde jag med vad som fanns. Kotlettbacon och timjan. Saltar, pepprar, bryner i smör och olivolja. Lyfter över fåglarna i en gryta. Vispar ur stekpannan med vitt vin och vatten, häller över fåglarna. Adderar lite torr sherry och kycklingfond. Putteriputter. Efter ca 30 minuter är fåglarna klara. Ta upp och håll varma under folie.

Har du tajmat allt väl är potatisen strax klar. Bönorna har precis kokat upp. Häll grädde i grytan. Reducera. Smaka. Tillsätt dragon. Soja om sältan tillåter. Smaka. Klart? Servera.

20131026-175019.jpg

20131026-175027.jpg

20131026-175038.jpg

20131026-175051.jpg

20131026-182347.jpg

Kommentera