Ansjovis och sardeller

lördag, 10 augusti, 2013 av Karina Ericsson Wärn

Har ägnat förmiddagen åt att momsdeklarera. Lyckades skriva allt på fel rader. Ägnade sedan evigheter åt att på Skatteverkets hemsida försöka beställa nya fräscha blanketter. Gav upp. Får promenera dit på måndag och hämta nya. Ikväll kommer min mamma på middag. Hon kommer bjudas på Sallad Nicoise och jordgubbssoppa. I min sallad har jag kokt potatis, haricot vert, tomater, rödlök, kapris, tonfisk, kokta ägg och så sist men inte minst sardeller. Och så massor av dressing gjord på olivolja, vit balsamvinäger, vitlök och salt och peppar. Vi är kokboksfantaster, men följer sällan recept slaviskt. Gör man det kan det faktiskt gå fel. Många kokböcker som är översatta till svenska påstår till exempel att man skall ha ansjovis i vad det nu är man lagar, när det är sardeller som avses – som på franska heter anchois.

20130810-163055.jpg

20130810-163100.jpg

20130810-172108.jpg

20130810-172114.jpg

Kommentera