Tisdagsmarknad

tisdag, 26 september, 2017 av Camilla Thulin

En sväng ner till matmarknaden på tisdagar här i byn piggar alltid upp. Idag var det fullrulle och knappast några sommargäster alls. Färgerna var magnifika i dagens makalösa höstsol. Eftermiddagend inköp var den undrbara potatisen, vitlökskvistar och hemgjord olivtvål att ta hem. Kanske knäppt att ta hem två kilo potatis, men den är så makalöst god, slår alla potatisar jag ätit. Här samlad Bodrums bönder och odlare, det mesta, som säljs är totalt giftfritt. De äldre bondmororna man ser har odlat i hela sitt liv och levererar de mest makalösa varor, allt från kryddväxter, ägg, olivoljor, gryn, tvålar och intressanta inläggningar. Egentligen skulle jag vilja spendera en hel dag på marknaden och prata med alla odlare, det går även fast jag inte talar turkiska. Det finns alltid någon trevlig kamrat, som bistår med lite tolkeri.

Denna snygga dam sålde fina olivtvålar.

Kommentera