Bästa sommarlunchen

fredag, 7 juli, 2017 av Camilla Thulin

Jag tycker precis, som den andra Granntanten, att gazpacho är den ultimata sommarsoppan. En flytande sallad, som har sitt ursprung i spanska Andalusien. Jag gör en sats, som räcker i tre dagar. Mängden av grönsaker varierar från gång till gång, allt beror på vad som finns i kylskåpet. Jag tror att det finns 100-tals varianter på denna magiska soppa, heöt enkelt man tager vad man haver.   Vanligen brukar min variant bestå av:

1 dl olivolja

En skvätt röd vinäger 

5 finhackade vitlöksklyftor

Chiliflakes efter smak

1 gul lök

2 små skalade gurkor, eller en stor

3 – 4 hackade tomater

1 röda spetspaprikor

3 gröna spetspaprikor

Basilika blad, gröna eller violett

Allt körs i mixern, sist tomaterna.

Smaka av med salt. Jag är besatt av denna rätt, den har allt, nyttig och framförallt otroligt  god och mättande. Äter den varje dag och det finns inte på kartan att jag kommer att tröttna på den.


Kommentera