Vikten av att bo bra

fredag, 27 oktober, 2017 av Camilla Thulin

Eftersom jag är min egen chef väljer jag de bästa hotellen när jag är ute på tjänsteresa. Att bo dåligt när jag ska jobba finns inte på kartan och det gäller även min personal. Jag förstår inte arbetsgivare, som lägger sin personal på alla dessa hotell, som är gjorda för robotar. Att personal mår bra på tjänsteresa är A och O, annars riskerar den investeringen att bli helt olönsam. Tänk alla gubbar, som sitter och super på det dassiga rummet i ren leda och tristess, hur bra utför den gubben sitt jobb dagen efter?Det är lätt hänt att hamna i hotelldöden för min del, om jag inte känner mig hemma. Ångesten liksom kryper sig på, även då jag räknar mig som både fullblodspragmatiger och totalt oneurotisk. Att ligga och må illa i ett sunkigt hotellrum gör att jag ej kan sova och hamnar i ett extremt dåligt mood. Därför väljer jag alltid mindre hotell med personlig inredning, gärna med mycket tyger, tapeter, härliga färger och fina möbler av antik karaktär. Först då känner jag mig hemma. Det kanske låter snobbigt, men ligger man ute periodvis, så mycket som jag gör, är det en nödvändighet, för att skapa ro och inte längta hem. I Göteborg provade jag Hotel Pigalle, vilket var en hit. Ett litet pietetsfullt hotell inrymt i det gamla värdshuset i Brunnsparken. Jag måste säga att trivselfaktorn var absolut på högsta nivå. Hade en vilsam trevlig stund för mig själv innan kvällen på fina Ströms. Härligt att sitta och knappra lite på datorn och mysa lite för sig själv. Njut av mina hemgjorda bilder av Hotel Pigalles härligt, roliga, livsbejakande stil och inredning. Nu är jag på väg med Öresundståget till Malmö, för att ta mig vidare med maken ut i den Österlenska myllan, hos goda vänner.

Kommentera