Hundpanik på Lindex

fredag, 27 oktober, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Begriper faktiskt inte det här. Gallerian Ringen vid Skanstull är ett paradis för alla som har hund. Här kan man med hunden som sällskap nämligen shoppa allt från sportkläder hos Stadium, mysljus hos Indiska, behåar hos Twilfit, lyxbakelser hos K-märkt Patisseri och bageri, rödbetsjuice hos Hälsokosten, billig trikå hos H&M, god litteratur hos Göthes Bokhandel (dålig också förstås), hur mycket sprit man kan tänkas mäkta med hos systemet, samt ägna sig åt shopping i massor av fler butiker – samt äta sig proppmät i den finurliga Teatern bakom vars snabbmatskrogar man hittar stjärnkockar som Malin Söderström och Stefano Catenacci samt ett gäng till. Men hos Lindex är det tvärstopp – på grund av hundförbud.

 

Och detta hundförbud begriper jag inte. Hela Ringen är som en enda inomhuspark för hundar i storlek mini till ponny. Överallt är det hundar, under krogborden, inne i tobaken, bland deckarna och vid skohyllorna. Överallt finns det helt enkelt en överdos av allergener, i hela Ringen. Om Lindex vill skydda någon allergisk kund, så måste den kunden ta sig in till Lindex i ett syrgastält. För innan man kommer fram till Lindex har man behövt ta sig genom hela hundparken. Det kan förstås vara så att Lindex har allergisk personel, men då har man en dysfunktionell HR-avdelning. Att placera allergiker i en butik som har sitt säte i en hundpark är att erbjuda sämsta möjliga arbetsmiljö. Och eftersom det inte enbart finns EN Lindexbutik i hela Stockholm, men i stort sett bara EN galleria som välkomnar hundar, så borde den allergiska stackars personal kunna få arbeta i en mer lämpad Lindexbutik.

Jag har faktiskt den största förståelse på allergi. Höll själv på att kvävas vid en cirkusföreställning när barnen var små, på grund av hästar i manegen. Och barnen (nu i åldern 24-30) har inte fått någon önskad katt, samt kliat sig och nyst åt allt från gräs till jordgubbar. Och själv är jag så allergisk att jag tar ett litet piller varje morgon, för att kunna umgås med mina fyrbenta vänner, inte minst Kim förstås. Och så Musse. Men Lindex hundförbud, mitt i en hundpark, begriper jag mig inte på. Eller är det bara vanlig hederlig hundfobi?

Kommentera