Lamm, bönor och Vivaldi

måndag, 9 oktober, 2017 av Karina Ericsson Wärn

För tillfället blir det inte tidskrävande matlagningssejourer i köket. Hinns inte med helt enkelt. Men jag har tur som serveras makens fantastiska kokkonst. Fast idag tog jag mig LITE tid och drog ihop en tidig lamm- och böngryta på saker som man kan hitta i vilken matbutik som helst. Fast food helt enkelt. Fräste gul lök med slantad lammkorv lite vitlök och chili. I med tomatpuré följt av en burk krossade tomater. Innan dess hade jag kryddat med svartpeppar och spiskummin. Nu i med lite salt och så det yttersta skalet på en rentvättad apelsin. I med vatten. Låt puttra ihop. Precis innan servering stjälptes färdigkokta bönor i grytan, små svarta och canelloni (fanns i skafferiet) där fick de ligga tills allt blev lika varmt. Precis innan servering pressades lite färsk apelsinsaft i grytan som serverades med en skiva surdegsbröd och ett glas rött. Det hela ackompanjerades av en konsert för luta och cello av Vivaldi.

Kommentera