Testar nytt 

lördag, 7 oktober, 2017 av Camilla Thulin

Lördagsledig är för mig, tvätt, storhandla och planera. Trevliga sysselsättningar, som gör att livskvaliteten i veckorna blir bättre. Just nu håller jag dessutom på att planera en större familjefest till nästa lördag, turkisk mat är önskad med mycket smak. Därför passade jag på att prova en ny marinad för kyckling. Hittade den på matbloggen Zeinas Kitchen. Fastnade för receptet p.g.a. förekomsten av kanel, en underbar matkrydda, som mest förknippas med bakverk. Rörde ihop en marinad av kanel, rosmarin, svartpeppar, örtsalt från Georgien, citron, japansk soya, pressad vitlök, tomatketshup, paprikapulver och olivolja. Gned in några kycklinglår i sörjan, som sedan fick stå ute på balkongen och suga åt sig smakerna. Smälte lite smör i botten av min ugnsplåt. Ugnen på, 175 grader. Skalade några potatisar och morötter, tänkte att de skulle bli ett fint sällskap, rent smakmässigt. Den marinerade kycklingen fick sig en riktig slowcook i c:a 1,45h. Det blev som jag tänkt mig, ska bara laborera med kryddningen, som förvisso blev extremt bra. Gillar inte att prova nya nyheter vid middagsbjudningar. Planerar även för två större middagar i November, vilket är härlig avkoppling för en matfixerad person, som jag.


Kommentera