Ledig lördag med konst

lördag, 7 oktober, 2017 av Karina Ericsson Wärn
Åh, äntligen en ledig lördag. Dagen börjar, som alla andra dagar, med en hundpromenad. Sedan kommer jag hem till dukat frukostbord, massor av morgontidningar, och en pianokonsert av Mozart i bakgrunden. Underbart. Efter frukosterandet vidtog ett vilt mejlande. Massor av frågor från olika håll som måste besvaras och bemötas. Möten bokas av. Möten bokas in. Därefter blev det en dejt med tvättstugan. Älskar att INTE längre ha tvättmaskin i badrummet. Den surrade och jobbade ju jämt, varenda dag var en tvättdag. För att inte tala om vad plats torkande tvätt tog. Nu klaras precis all tvätt och tork av på ett par effektiva timmar. Till lunch blev det en omelett, en av mina favoriträtter till lunch. Sedan följde en gallerironda på stan. Det gäller att hålla koll på vad som visas och vad konstnärerna gör. Att gå och se på konst är på en och samma gång rena rama kicken som det är en avkoppling. Saker händer i huvudet på ett mycket positivt sätt. Prova får du du se! Ovan: Kim blev helt såld på Annika Larssons verk ”Dog” från 2001 hos Andréhn-Schiptjenko. Ovan: Landskap av Emma Hartman hos Andersson/Sandström. Ovan: Regnblöt Kim och barockt måleri av Haruko Malda hos Christian Larsen. De två ovan: Sara Wallgren hos Belenius på Ulrikagatan. Ovan: Sist blev det ett besök hos trevliga och nya Skomakeriet på Högbergsgatan alldeles vid Katarina kyrkan. Här visas just nu spännande arbeten av Slobodan Zivic.

Kommentera