Nätshoppa och våndas

onsdag, 27 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Häromveckan köpte jag Femina, som jag tycker är ett bra svenskt magasin. I övrigt köper jag bara utländska modetidningar och magasin. I Femina blev jag förförd av en bild på ett par grå byxor och en matchande lika färgglad grå topp. Snyggt tänkte jag, och insåg att min kjoldominanta garderob skulle må bra av både en färgklick och en byxa. Klickade in på Bitte Kai Rands hemsida, och först fick jag problem med storleksangivningarna då måttguiden inte fanns under anvisad länk. Mejlade då Bitte Kai Rand och fikk drygt 24 timmar senare en måttguide som pdf. Tackar. Måttade och klickade därefter hem både byxa och topp, samt betalade 2.989:- över nätet. Fick ett bekräftelsemejl med länk via vilken jag kunde följa transporten.

5 dagar senare hade mitt paket anlänt till Stockholm, och enligt länken levererats till en GSL-shop. Ett begrepp jag aldrig tidigare hört talas om. Tyvärr angavs ingen adress, och söklänken med paketnummer fungerade ej då SVERIGE ej fanns med som alternativ. Skriva in land kunde man inte själv. Via mejlsupport fick jag 48 timmar senare besked om att ”min” GLS-shop var inhyst hos Adlibris butik på Regeringsgatan. Och jepp, där hämtade jag ut mitt paket. Byxan passade inte. Toppen hade fel färg. Nu gick jag till ”Posten” i Ringen för att returnera allt. Köpte ett vadderat kuvert, fyllde i returblanketten som följde med, stoppade kläder och returlapp i kuvertet, och betalade 298:- för kuvert + returporto. Funderade en stund på att lägga till tjänsten ”mottagarbevis” för att vara säker på att kläderna kom i retur dit de skulle, men då skulle det kosta ett antal hundra kronor extra.

Tid är också pengar, och nu kom jag till slutsatsen att HEJ DÅ FULA FELAKTIGA KLÄDER JAG AVSTÅR FRÅN PENGARNA TILLBAKA BARA JAG BLIR AV MED DET HÄR ÄRENDET. Inte klokt egentligen. Men idag noterade att pengarna satts in på mitt konto. Har nu dyrt och heligt lovat mig själv att bara hålla mig till mina beprövade nätshoppingsbutiker vilka är netaporter och matchesfashion. Där stämmer mått och storlekar, leveransen fungerar, och eventuell retur sker enkelt och säkert via DHL. Punkt. Nu är frågan bara: vad göra med returpengen? fast först skall ju Paris modevecka klaras av. Samlar ihop alla inbjudningar och ger mig ut mot catwalken!

Kommentera