Modevernissage idag!

fredag, 22 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Oj vilket tempo vi håller på avdelningen Konst/Design och Mode på Kulturhuset Stadsteatern. I fredags öppnade vi utställningen LEE MILLER – KRIG OCH MODE, till vilken publiken vallfärdar. Kul! Och idag är det dags för ett nytt vernissage. MODE I FEM AKTER heter den lilla utställningen med fri entré som öppnar i Plattanrummet idag kl.17-19. Varmt välkommen! Vid 18-snåret sker ett välkomnande invigningsprat. Medverkar gör unga utexaminerade modeskapare från Borås Textilhögskola. Till utställningen har rekvisitan hjälpt oss med ”props” i form av en mängd stolar. Från Kostymavdelningen har två kostymtekniker ångat och nålat så att plaggen skall sitta så snyggt det går på dockorna. I taket har ljusteknikern Pelle klängt för ljusets skull, och ljudet har skapats av Janne i vår egen ljudstudio. Att det sedan låter på plats är tack vare Lilja. Som vanligt har avdelningens koordinator Lena hållit koll på detaljerna och juridiken i form av avtal och dokumentation, och den som producerat allt enligt mitt önskemål är producent Elin. Det krävs många kockar för att det skall bli något. Själv håller jag mig hemma idag så länge det går, skall svara på intervjufrågor gällande Lee Miller, och det kräver lugn och ro.


 

Kommentera