citizenM

fredag, 22 september, 2017 av Camilla Thulin

Den här gången valde vi att bo på flygplatsen CdG, närmare bestämt på det nya hippa hightech hotellet citizenM. En hotelltyp, som strider helt emot min smak, men ibland måste man prova något nytt, det finns ju faktiskt chans att man ändrar sig, vilket ju aldrig är fel. Den nya strategin berodde på att det är så tröttsamt att vänta på tåget till Paris. Ett tåg, som är packat, försenat och oftast går med snigelfart, vilket kan innebära 70 minuter på ett överfullt pendeltåg med stressade människor. Nu tänkte vi undvika denna soppa och istället ha 5 minuters resa till och från mässan, som ligger kant i kant med flygplatsen. citizenM är helt nytt och lite annorlunda, vilket är kul. Checkar in gör man själv, samtidigt, som man betalar och får passerkort – smart. Den offentliga miljön är hemtrevlig, bullrig och loungeaktig. Rummen är små, klaustrofobiska, plastiga och hermetiskt täta, vilket inte passar mig. Gärna små rum, men mysiga. Personalen är makalöst trevlig. En middagsbuffet serverad med halvdan mat, ljummen och lite beige, frukosten höll däremot en bättre standard. Vi hade trevligt, men priset motsvarade inte standarden. Hotellets huvudsakliga gäster är mässfolk och transferpassagerare. Kanske det trevligaste, men absolut dyraste hotellet på flygplatsen noterade jag vid en liten undersökning av de stora, typ Hilton, Sheraton, Marriott och Continental. Så nästa mässa blir det Paris och Saint Germain igen, vårt favorithotell L’Odeon Saint Germain på rue Saint Sulpice, ett hotell den andra Granntanten Karina luskade upp vid tillfälle åt mig. Men vi är glada att vi gjorde ett försök, för nu behöver vi inte undra något mer. Jag gillar att bo på fina hotell och väljer hellre att spara in på annat.

Kommentera