After Dark

fredag, 15 september, 2017 av Camilla Thulin

Igår var det nypremiär på After Darks avskedsshow ”This is it!” på Oscarsteatern. Mannen, myten och designern Christer Lindarw har lyckats med det svåra konststycket att göra klassisk gaykultur folklig och rumsren. Han har lyckats övertyga en mängd homofoba personer att sluta fjanta sig. Jag är ett gammalt fan till Christer och alla hans fina kollegor. Besökte Arter Dark på David Bagaresgata redan 1976, ett underbart dekadent ställe med  de makalösa dragshowstjärnorna Lasse Flinkman, Roger Jönsson och hr Lindarw. Har sett många av After Darks shower och den ena har varit mer dråplig än den andra. Gårdagens spektakel var lika underhållande, spektakulärt, proffsigt och snyggt, som vanligt. Här sparar man inte på krutet. I egenskap av att vara en stor kulturpersonlighet i vårt land, som gjort mycket för gaykulturen borde Christer få bli hedersdoktor på något av landets universitet, eller varför inte få mottaga den flotta kungamedaljen Litteris et Artibus – för bitterhet och konst – ur självaste konungens hand!

Kommentera