För små underkläder

tisdag, 12 september, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Sitter på bussen på väg till jobbet och känner mig som en stoppad korv. Konstigt. Igår kände jag mig slank och lätt (jaja, någorlunda iallafall). Hur kan en kropp från ett dygn kännas flera kilon tyngre och massor av centimetrar för trång? Tillhörande kvinnokönet kan förstås en förklaring hänföras till månadsfasen, man samlar på sig vatten, svullnar, blir större. Pluffs försvinner det, och man känner sig smärt och smidig ett par dygn, sedan börjar allt om. Om och om igen. Men dagens korvstoppkänsla har en helt annan förklaring: underkläderna! Håll-in-trosorna gör visserligen vad de ska, men dess fasta grepp gör också att jag hela tiden känner mig medveten om min kropp. Så är inte fallet med mina mjuka höga trosor inköpta i Berlin. De bara finns där, som ett välbehagligt membran mellan kropp och klänning. I de tyska trosorna känner jag mig obesvärad lätt och ledig. Snyggare helt enkelt. Och faktum är att man inte sällan också ser ut som man känner sig. Dags att rensa ut några av underklädeslådans pansar helt enkelt. Men först till jobbet och bygget av en ny utställning: Mode i fem akter.


Doktorsrock på jobbet fungerar finfint.


Var är resten?


Skisseri skissera. 

Kommentera