Om the road again

måndag, 11 september, 2017 av Camilla Thulin

Nu börjar jag resa igen. Hela hösten är uppbokad med flyg och hotellnätter. Köper alltid mina flygbiljetter långt i förväg, för att kunna välja tid och få bästa pris. Mitt favoritbolag i Norden är givetvis Norwegian, som alltid har bäst pris om man är ute i tid. Tyvärr funkar ju inte SJ, så några tågresor till Malmö blir det inte. Förr tog jag alltid tåget till Malmö och med direkttåget gick det dessutom snabbt och tåget var ej packat, en trevlig tur helt enkelt. Nuförtiden befinner sig både räls och ledningar sämsta skick, vilket innebär olika stopp och signaler, med andra ord, man aldrig kommer fram. Att resa en dag innan möte är alldeles för kostsamt. Dessvärre är jag tvungen att ta tåget till Östgötateatern i Norrköping. Sist jag reste hade jag tur, tog snällhet istället för X2000. Stambanan hade problem och alla de tågen var försenade, dock inte panchoutåget, så det får bli snälltåg till Norpan. Inget problem, ett härligt gammeldags tåg, som är tyst och folktomt. Resan hem blir därför väldigt avkopplande och dessutom är genvägen vacker. Idag går turen till Malmöoperan, ett stort möte med ensemble och konstnärligt team, för samsjugning.

Kommentera