Camera

måndag, 28 augusti, 2017 av Camilla Thulin

Idag har jag spenderat dagen i mitt hemmakontor med den nyskrivna musikalen ”Camera”, som handlar om Ingrid Bergman från 1946 – 1957. Världspremiär på Östgötateatern i Linköping 9/2 – 2018. Musikalens nav är relationen Bergman/Rossellini och filmen ”Stromboli”. Har klurat på kostymerna under en längre tid. Studerat olika dokumentärer om fru Bergman. Den bästa är en italiensk variant, som handlar om deras romans/relation och Anna Magnani, Rossellinis dam innan fru Bergman. Många fina dokumentära filmklipp och intressanta vinklingar, som vi ej sett förut. Vi ska ju inte göra en journalfilm, men vår föreställning ska vara något mer upphöjd än verkligheten. Jag vill att det ska vara snyggt, på riktigt och lite extra. Det tar tid för mig att tänka och mala ner mina tankar till skisser och hitta de rätta bilderna, eftersom detta inte är en fantasi, det har ju faktiskt hänt. När det väl landat i planeten går det relativt snabbt att skissa, klippa och klistra ihop ett material, som Östgötateatern i Norrköpings fina ateljé kan jobba efter. En liten ateljé med extremt fin kompetens och ett kostymlagret, som heter duga.

Kommentera