Zulu Queen 

söndag, 27 augusti, 2017 av Camilla Thulin

Förra helgen var hon klar, The Zulu Queen, ensemblen som jag hantverkat till Thanda Artproject/Star for Life. Några av er kanske kommer ihåg de långa Cowriesnäckbroderierna jag höll på med i somras. Min kära kollega Thomas Nordin, som gjort mönstret, skurit till och slutligen monterat snäckorna, han är extremt skicklig och fick ihop det hele galant. Om jag gjort det själv skulle det ta mer eller mindre hundra år och finishen skulle inte vara tipp topp. Jag är nöjd med mitt lilla konsthantverk, som nog väger 4 kg. Metall brokaden är lätt, men de indigo färgade bonaderna från Mali i kappan är tunga, likaså ett kilo Cowriesnäckor. Min hovfotograf fotade mig i ensemblen till den stora katalogen, som ska tryckas i slutet av månaden. Den ska innehålla bilder och beskrivningar på respektive konstnär och verk. Jag tror att auktionen hos Auktionsverket kommer att äga rum runt årsskiftet.


Kommentera