Läser manus

tisdag, 1 augusti, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Mitt jobb som chef för Konst/Design och Mode på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm är fantastiskt roligt, och omväxlande. Just nu sitter jag i soffan och läser ett manus, en film som eventuellt skall förvandlas till en teaterpjäs. Teater är visserligen inte mitt område, men vi genrechefer på Kulturhuset Stadsteatern uppmuntras till att arbeta över gränserna – vilket vi mer än gärna gör när vi kan och det går. I augusti har exempelvis min avdelning ett samarbete med Parkteatern (info HÄR) och just nu pågår utställningen Uppdrag Kostym som vi skapat ihop med avdelningen för Dans och Kenneth Kvarnström. Gå och se den om du har möjlighet! Fri entré, mer inför HÄR. Att läsa manus är en helt ny erfarenhet för mig, och väldigt spännande. I huvudet växer karaktärerna fram, liksom miljö och stämning. Vad det blir av detta manusläsande återstår att se….

Kommentera