Nytt till höstgarderoben

tisdag, 25 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

På senare tid har irriterande många stunder upptagits av vad min garderob behöver uppdateras med när hösten småningom rullar in. Varje säsong kräver sin typ av kläder. Plaggen i min garderob är dock så lika varandra att inte ens mina närmaste noterar när jag kommer i något nytt, vilket är rätt skönt. Sommarens två nya skjortklänningar från Marimekko hade kunnat passera obemärkt (inte den randiga skall erkännas) om jag inte sagt att de var nya. I vilket fall som helst har jag kommit fram till att garderoben nu i höst måste uppdateras med följande:

 • Kappa, svart förstås. Gärna klassisk modell från MaxMara.
 • T-shirts med lång ärm, svarta. Klassisk rundringad modell från Petit Bateau.
 • Wolfordstrumpbyxor.
 • Gympaskor – gärna av favoritmärket Nike Air Max så att jag kan studsa till jobbet.
 • En värmande kashmitröja, gärna lite ”oversize”. Kan få vara mörkgrå.
 • Ett par långbyxor! Varför inte? (Pennkjolar finns så det räcker).

Började surfa runt lite hos nätbutikerna efter i första hand en kappa, men också det andra nödvändiga. Och då drog jag mig till minnes följande:

 • Har en svart kappa i ull inköpt på Galerie Lafayette för ett par år sedan + svart dunkappa från Uniqlo + svart dunkappa från Henrik Vibskov + svart fårskinnspäls från Boulonger/Gotland + svart nylonparkas från Acne. BEHÖVER ALLTSÅ INTE EN NY KAPPA, INTE ENS FRÅN MAX MARA.
 • Hittade oöppnat paket med t-shirt från Petit Bateau i strumplådan. BEHÖVER INTE KÖPA T-SHIRTS.
 • I samma strumplåda fanns två par nya Wolfordstrumpbyxor. BEHÖVER INTE KÖPA STRUMPOR, IALLAFALL INTE ÄN.
 • Hittade de i mitt tycke perfekta gympaskorna på nätet, se bild ovan. Tyckte dock att de kändes väldigt bekanta. Och jo, JAG HAR JU ETT PAR LIKADANA, OCH I YPPERLIGT SKICK. STRYKER GYMPASKOR FRÅN INKÖPSLISTAN.
 • Kashmirtröja…humhum….har ett antal: en svart v-ringad från italienska Lora Piana + en wrap från Thulin + en wrap från Randolph + en rundringad från Romeo Gigli + en oversize från Tibi. Det enda som behövs är lite KLÄDVÅRD.
 • Och så långbyxorna, ett plagg jag aldrig använder, utöver ett par i en slags sportmodell av Stella McCartney.  OCH DE HÄNGER JU REDAN I GARDEROBEN.

Summa summarum: jag behöver inte köpa något nytt överhuvudtaget. Puh vad skönt! Surfar vidare bland recept och annat gott istället, samt stimulerande ting som nya och gamla romaner, trevliga hotell och utställningar att se.

UPPDATERING PÅ KVÄLLSKVISTEN: Herregud, verkar ju som om semestern medfört någon slags partiell minnesförlust, just vad gäller garderoben och dess innehåll. För nu kommer jag plötsligt ihåg att på ytterplagssfronten finns utöver det jag ovan redan nämnt som ”kom ihåg” också en svart cape med luva från Stella McCartney, en skepparkavaj från Acne, snyggt regnplagg, en vintage cape från Dior, en kavaj från Ann Demeulemeester. Och lite till. Nämen alltså…må semestern ta slut så hjärnan får börja rotera igen.

Kommentera