Two – Tone 

måndag, 24 juli, 2017 av Camilla Thulin

Min absoluta favoritsko är Chanels two – tone ballerina. Den klassiska tvåfärgade platta varianten. Skon lanserades 1957. Coco själv tyckte att hon hade för stora fula fötter, därför var en beige/hud variant med svart tå idealet. Foten upplevdes som mindre och resten av den hudfärgade skon gifte sig med benet. Den klassiska two – tone skon funkar till frukost, lunch, middag och full gala. Jag köpte mina första på rea på Svan Skodon i mitten av 80-talet, hög klack, slingback och svart siden tå av René Mancini en av Chanels två skodesigners. Par nummer två, en platt variant, inhandlades hos Gunilla Engelberth, sent 80-tal. Mitt tredje par, inköpt på Le Bon Marché i Paris, har jag verkligen använt i ur och skur under 10 år. Ibland åker de in på spa behandling hos Skomakeriet Framåt i Gamla Stan. Det fjärde paret är en högklackad 20-tals modell med svart klack, som jag inte kunde motstå i en lyxsecondhand i Palais Royals gångar i Paris. Har även investerat i några helt nya, svarta matlasserade, two – tone enkla och matlasserade. Använder dem jämnt. Tyvärr tycker jag den nya varianten med fixerad rosett inte är lika fin, som mina gamla med knyt rosett. Jag vänjer mig, men det är svårt. Denna sko kan jag ha till allt, en klassiker, gillar det enkla och att skön går att renovera och reparera. Flotta varor, som är slitna känns ännu bättre. För dig som vill fynda begagnade two – tones, är www.vestiairecollective.com melodin. En säker sajt med begagnad lyx.

Kommentera