Jordbävning

fredag, 21 juli, 2017 av Camilla Thulin

I natt härjade jordbävningen här i krokarna, den ni förmodligen läst om i tidningarna. Kos drabbades värst och här skakade det mest. Precis när vi gått och lagt oss började det mullrar och skaka i hela huset, jag trodde att en bomb släppts runt kröken. Tackolv var det inte krig utan ”bara”en en jordbävning med 6,7 på Richterskalan. Vi kunde bokstavligen se hur väggar och tak skramlade. Våra lampor svajade ordentligt. Vår stora jugendlampa, på bilden väger typ 10 kg, den svajade fram och tillbaka, saker föll ner från borden. Grannarna samlades på gatan en stund och snicksnackade, för att sedan gå in och försöka sova. Skalven höll på hela natten, hade svårt att sova. Det sista mullrade loss vid 09.00. Har varit med om det tidigare, men i mycket mindre skala. Läskigt var det iallafall och jag är gärna utan denna typ av upplevelse. Tragiskt med kamraterna på Kos, som fick lämna jordelivet på detta sätt, unga människor, usch! Dessvärre kan man inte skydda sig från naturens krafter, så det är bara att hålla i hatten och hoppas vi slipper överraskas en gång till.

Kommentera