Känn igen en psykopat

onsdag, 19 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

Sommar är lika med ingen papperstidning på morgnarna. Att frukostera och samtidigt bläddra från ledarsidor till kultur och strunta i sporten är en morgonvana jag är svårt beroende av. På sommaren gäller istället skärmen, datorns eller paddans, och även om nyheterna är samma som i pappersvarianten så är känslan en helt annan. Mindre genuin liksom. Tycker också att den digitala variantens annonser irriterar mig mer, det dyker upp undersökningar och kvasivetenskapliga påståenden i marginalen (kamouflerade annonser) som stör koncentrationen. Idag flimrade den här texten förbi i högersidan: ”Känn igen en psykopat.  Dricker svart kaffe är ett tecken”. Men alltså kära nån, alla VET väl att en psykopat dricker te. Nämen allvarligt, påståenden och rubriker av det slaget vill jag helst slippa när jag försöker läsa seriösa texter om saker och tings tillstånd. Fast det är klart, dagens värld är ju helt skruvad.


En som enligt kaffetecknet icke är psykopat är tolvåriga Kim. Igår öppnade jag Salong Karina och gav honom en ny frisyr. Pudelfrilla 2.0. Tror ni han blev glad för det? Inte ett dugg. Kanske psykopat ändå, tycker faktiskt han intresserar sig lite väl mycket för mitt morgonkaffe (med mjölk visserligen). Ju mer jag tänker på det så tror jag faktiskt han är en fyrbent psykopat. Lismar och är snäll när han vill ha något (svansen går, lyder varenda kommando, huvudet på sned….åh så snäll och duktig…får som han vill förstås). Understryker på somliga promenader sin höga ålder och kan ibland knappt gå på grund av plötsligt diffust sjukdomstecken (och blir då buren – jäkligt bekvämt). Travar alltid snällt BORTÅT men får någon typ av akut ischias när promenaden vänder om HEMÅT (tråkigt att vara hemma – roligare ute). Ser rar ut men är en dominerande bulldozer (fråga granntantens Musse, stackarn….). Kim är helt enkelt en manipulatörernas mästare, det om något är väl ett psykopatdrag. Och vem vet, han kanske gillar svart kaffe? Får prova i eftermiddag, slinker det ner en slurk vet vi vad vi närt vid familjens famn: en pudelpsykopat.

 

Kommentera