Retroparadis i 11e

fredag, 14 juli, 2017 av Karina Ericsson Wärn

På 16 Rue Chanzy i 11e – en tvärgata till Rue Paul Bert där vi bistrofluktade (och åt igår) – ligger en urfin butik fullproppad med 1950-tals kläder för små. Fanns lite för vuxna också, och då klassiska arbetarkläder i vackert blått. Allt oanvänt, från strumpor till hängslen och skjortor. En otrolig samling porslin, handdukar och annat linne anno förr fanns också, men på den avdelningen var det mesta vintage fast inte alltför slitet. Och mycket billigare än på min favoritloppmarknad vid Porte des Vanves. Det kliade verkligen i fingrarna. Men när man nått och passerat åldern 50 så har man ju precis allt man behöver, och mer därtill. Försöker därför att inte köpa på mig saker och ting, utan lägga slantarna på goda råvaror och upplevelser istället. Fast ett vackert blått förkläde, helt oanvänt, blev det. Och inte tar det någon extra plats heller, då det nuvarande har gjort sitt och nu åker ner i (rätt) soptunna.
 

Kommentera