Broderar

måndag, 10 juli, 2017 av Camilla Thulin

Ägnar mig åt att fädigställa min kreation ”Zuluqueen” en kaftan i afrikanskbrokad och en kappa i bläckblå handvävd batik. Kappan ska kantas av Cowrie snäckor, ett handarbete, som tar tid och kräver koncentration. Det gäller att ha rätt snäckstorlek, så att raderna ej blir för oregelbundna. Plagget ingår i Star för Lifes 2016 stora konstprojekt ”Art Project Thanda 2016”. Vi var ett 20-tal konstnärer – obs jag kallar mig absolut INTE för konstnär – som var inbjudna till Thanda resorts lilla forskningsby, små fina hyddor med alla bekvämligheter, som låg på en skönt mitt i Zululand, 3 timmar med bil in i landet från Durban. Ingen mobiltäckning eller Wifi överhuvudtaget. Vi skulle under en vecka inspireras av naturen och Zulufolkets kultur. Det skulle sedan resultera i ett verk, för min del ett konsthantverk, som senare i höst ska auktioneras ut på Auktionsverket i Stockholm, till förmån för Star For Lifes makalösa arbete med skolor och utbildning på den afrikanska kontinenten. Jag känner mig ytterst hedrad att få ingå i denna gemenskap med fina konstnärer från N.Y. och Mexico. 

En halvfärdig kreation, plåtad utanför vår lilla Thanda resort.

Broderar på taket hemma i Yali.

Kommentera