Ögonen sviker

onsdag, 5 juli, 2017 av Camilla Thulin

Som alla andra i min ålder ser jag taskigt på nära håll. Synen förändras ju med åldern. Min syn började svikta för typ 10 år sedan, även minnet sviker. Har progressiva glasögon, vilka används jämnt. Mitt bästa verktyg är därför förstoringsspegel × 10 och en × 5, för då ser jag ordentligt. Slipper vildvuxna ögonbryn, där stråna växer ända ner på ögongloben, långa skäggstrån och andra tveksamma strån. Jag kan absolut inte se dem med blotta ögat. Förstoringen är även ett måste då jag gör en regelrätt makeup. Nödvändighet nummer två är Tweezermans pincett dublett, som fångar upp alla oönskade strån. Detta kan kännas ytligt, absolut, men jag är fåfäng och står för det. Detta är ett litet tips till alla, som tänker, som mig. Har alltid en förstoring × 10 i handväskan och på resande fot. Här i Yali är de stationerade, vilket känns tryggt, så bryn och konstiga strån göre sig ej besvär. 


Kommentera